Read Dečji krstaški rat by Florina Ilis Free Online


Ebook Dečji krstaški rat by Florina Ilis read! Book Title: Dečji krstaški rat
The author of the book: Florina Ilis
Language: English
ISBN 13: No data
Format files: PDF
The size of the: 7.28 MB
Edition: Dereta
Date of issue: 2016
ISBN: No data

Read full description of the books Dečji krstaški rat:

Kalman, dečak s ulice koji živi u podzemnim kanalima Bukurešta, ukrao je prsten i lulu od svoje babe vračare i krišom se ukrcao na „dečji voz” pun učenika nekoliko škola koji su krenuli na more. Pavel, poznati novinar, nalazi se na istom peronu očekujući sledeći polazak voza i razmišlja o velikoj priči koja će raskrinkati lanac trgovine decom. Niko ne sluti neverovatan preokret koji će se dogoditi. „Dečji voz” je otet i zaustavljen na pola puta, otmičari su naoružani, mašinovođa je mrtav, a profesori zaključani u kupeu. Mediji, policija, političari, zabrinuti roditelji, domaća i svetska javnost nagađaju ko stoji iza otmice – arapski teroristi ili lokalna mafija. Međutim, kada se pojavi lista s neobičnim zahtevima, i kada deca sa ulice iz cele Rumunije krenu put zaustavljenog voza, postaje jasno da je u pitanju tek „dečja igra” koja je otišla predaleko.
Florina Ilis u ovom romanu ispituje onu nevidljivu granicu između nevinosti i iskustva, postavljajući pitanje, provokativno u gotovo svakoj kulturi: koliko su deca zaista samo deca, tačnije, gde se svet nevinosti završava, a gde počinje zlo?
Dečji krstaški rat se čita u jednom dahu, i to iz više razloga. Pored filmski uzbudljivog zapleta, svakako treba istaći i hrabar, eksperimentalni literarni postupak. Priča o dečjem krstaškom ratu ispisana je u fragmentima, iz perspektive više od dvadeset likova. Ali ono što posebno doprinosi utisku bujice koja nas nosi kroz ovaj roman jesu „rečenice” odvajane isključivo zapetama i bez naznake tačke. Ipak, to nije sprečilo ni kritičare ni publiku da uživaju u delu i proglase Florinu Ilis jednim od najzanimljivijih pera savremene rumunske književnosti.

Read Ebooks by Florina IlisRead information about the author

Ebook Dečji krstaški rat read Online! Florina Ilis is a member of a generation of prose writers who have gained recognition during the last few years. She has published a collection of haikus, Haiku şi caligrame (Haiku and Calligrammes, 2000), followed by two novels, both favourably received by literary critics and readers alike : Coborîrea de pe cruce (The Descent from the Cross, 2001) and Chemarea lui Matei (The Calling of Matthew, 2002). However, the book that has gained her most fame is Cruciada copiilor (The Children’s Crusade), published by Cartea Românească in 2005. The novel was deemed to be the most important Romanian literary work published in 2005, obtaining numerous prestigious awards and positive reviews in the the literary press. Florina Ilis recently published the novel Cinci nori coloraţi pe cerul de răsărit (Five Coloured Clouds in the Eastern Sky, 2006) at Cartea Românească.


Ebooks PDF EpubAdd a comment to Dečji krstaški rat
Read EBOOK Dečji krstaški rat by Florina Ilis Online free

Download PDF: deji-krstaki-rat.pdf Dečji krstaški rat PDF