Read Prins Caspian & Het paard en de jongen by C.S. Lewis Free Online


Ebook Prins Caspian & Het paard en de jongen by C.S. Lewis read! Book Title: Prins Caspian & Het paard en de jongen
The author of the book: C.S. Lewis
Language: English
ISBN 13: 9789043514606
Format files: PDF
The size of the: 12.51 MB
Edition: Kok
Date of issue: December 2007
ISBN: 9043514608

Read full description of the books Prins Caspian & Het paard en de jongen:

Beide verhalen spelen zich af in Narnia. Het paard en de jongen is het vervolg op De leeuw, de Heks en de Kleerkast en vertelt over de tijd dat Peter Hoge Koning van Narnia was, en zijn broer en twee zussen onder hem regeerden als Koning en Koninginnen. Shasta, die bij Arshiesh de visser in huis woont, ontmoet Brie, het sprekende paard. Samen met Brie komt hij in avonturen terecht die hij zich zelfs in zijn stoutste dromen niet had kunnen indenken. Ze vluchten uit het slechte land Calormen naar het veilige en gelukkige land Narnia. Het wordt een barre tocht, achtervolgers zitten hen op de hielen en bij Narnia aangekomen blijkt dat ook Narnia in groot gevaar is

Deel 4, Prins Caspian, begint op een Engels station, waar Peter, Susan, Edmund en Lucy staan te wachten. Er gebeurt ineens iets raars: ze voelen iets krachtigs aan hen trekken en merken dat het station verdwijnt. Plotseling zijn ze weer terug in Narnia, waar ze al zoveel hebben beleefd.
Maar ze treffen Narnia heel anders aan dan ze het hebben achtergelaten: hun prachtige kasteel is een ruïne, en het land ligt er verder stil en verlaten bij. De dwerg Trompoen vertelt hun het verhaal van de burgeroorlog en de slechte koning Miraz, die de sprekende dieren onderdrukt. Prins Caspian wil de troon veroveren, zodat er weer vrede komt en heeft op zijn hoorn geblazen zodat Peter en zijn broer en zussen weer naar Narnia terugkwamen. Samen willen ze nu Narnia redden en gelukkig krijgen ze de hulp van Aslan en de muis Rippertjiep en zijn vrienden…

Recensie(s)

Bundeling van het derde en vierde deel van de Narnia kronieken*. Deel drie, 'Het paard en de jongen' speelt in de 'Gouden Eeuw', in het zuiden van Calormen. Daar leeft in een vissershutje een 11-jarige jongen, Shasta. Hij wordt slecht behandeld door zijn stiefvader. Op een dag komt een Tarkaan op een prachtige schimmel te gast in het hutje. Shasta ontdekt dat dit paard kan praten en ze besluiten samen te vluchten naar het land Narnia. Een romantisch avonturenverhaal met heel veel details in een sprookjesachtige sfeer. De tijdloze verwijzingen van morele aard zijn wat nostalgisch. In het vierde deel, 'Prins Caspian', worden Peter, Susan, Edmund en Lucy, wachtend op de trein die hun naar kostschool zal brengen, op wonderbaarlijke wijze weggezogen naar het land Narnia, waar ze nog geen jaar geleden uit teruggekeerd waren. Veel is er intussen veranderd en het blijkt dat prins Caspian hen heeft teruggeroepen om te helpen het land te redden. Goed geschreven, boeiend verhaal waarin je wordt meegesleept in een fantasiewereld van goed en kwaad, macht, afgunst en strijd, maar ook van goedaardige bewoners en pratende dieren. De verfilming van 'Prins Caspian' verschijnt in juli 2008. Op het omslag staat een scene uit de film. Vanaf ca. 10 jaar.

Read Ebooks by C.S. LewisRead information about the author

Ebook Prins Caspian & Het paard en de jongen read Online! Librarian Note: There is more than one author in the Goodreads database with this name.


CLIVE STAPLES LEWIS (1898–1963) was one of the intellectual giants of the twentieth century and arguably one of the most influential writers of his day. He was a Fellow and Tutor in English Literature at Oxford University until 1954. He was unanimously elected to the Chair of Medieval and Renaissance Literature at Cambridge University, a position he held until his retirement. He wrote more than thirty books, allowing him to reach a vast audience, and his works continue to attract thousands of new readers every year. His most distinguished and popular accomplishments include Mere Christianity, Out of the Silent Planet, The Great Divorce, The Screwtape Letters, and the universally acknowledged classics The Chronicles of Narnia. To date, the Narnia books have sold over 100 million copies and been transformed into three major motion pictures.

Lewis was married to poet Joy Davidman.


Ebooks PDF EpubAdd a comment to Prins Caspian & Het paard en de jongen
Read EBOOK Prins Caspian & Het paard en de jongen by C.S. Lewis Online free

Download PDF: prins-caspian-amp-het-paard-en-de-jongen.pdf Prins Caspian & Het paard en de jongen PDF